UA

З вірою у здорове майбутнє

На жаль, інколи щастя від того, що на світ з’явилася твоя дитина, затьмарюється новиною, що з її здоров’ям щось не так

З вірою у здорове майбутнє

Вже у пологовому будинку у новонародженого Марка виявили вроджену ваду серця і встановили діагноз – дефект АСД з гіпертензією у легеневій артерії.

Дев’ять років хлопчик знаходився під спостереженням лікарів Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова: проходив планові огляди та обстеження.

На початку цього року вони з мамою знову приїхали до Києва. Після огляду лікарів було вирішено, що прийшов час робити операцію.
18 лютого хірурги Інституту зробили пластику клапана. Операція тривала шість годин! Марк добре її переніс, проте перші три дні все ж таки провів у реанімації під наглядом лікарів, а потім дитину перевели у палату до мами.

Перші дні війни мама з хлопчиком провели у підвалах лікарні, адже їх просто не встигли виписати. Важко навіть уявити, що вони пережили у суворі дні лютого.

Згодом їм таки вдалося виїхати з Києва і повернутися до рідної Полтави. Сьогодні Марк відновлюється після операції вдома, а у своєму домі, як то кажуть, і стіни допомагають.

Наразі здоров’я хлопчика і надалі періодично перевіряють лікарі, адже поки неясно чи потрібні будуть операції в майбутньому. Та попри все ми віримо у те, що Марк повністю одужає і зовсім скоро насолоджуватиметься життям у мирній Україні.

Проєкт Фонду «Велике маленьке серце» попри війну в Україні продовжує допомагати дітям із вродженими вадами серця. #Сharity_chain, спільний проєкт благодійного фонду «Твоя опора» та бренду Guzema Jewelry, надав можливість забезпечити Марка всіма необхідними медикаментами, а з допомогою Діани Глостер ми мали можливість надати препарат «Кустодіол» дитині, що вкрай необхідний для проведення таких операцій на серці.

Якщо бажаєте ще подарувати якійсь крихітці шанс на життя, тисніть «Допомогти»!

інші новини