UA

Маленьке хоробре серце

Маленька Вікторія з’явилася на світ із вадою серця

Маленьке хоробре серце

Одразу після народження їй встановили діагноз вроджена атрезія тристулкового клапана. Деякий час за станом дівчинки наглядали лікарі, а в три роки провели операцію Гелена. Це була коригувальна операція, тож батьки знали, що на їх крихітку чекає ще одна в майбутньому. 
Після операції Віка дуже добре себе почувала.

Позитивний ефект тривав майже п’ять років! А потім симптоми хвороби почали повертатися: дівчинка швидко втомлювалася і у неї боліли ніжки. Болі в ногах були настільки сильні, що дитині стало важко ходити.

Тому влітку 2021 року батьки привезли донечку на обстеження до Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова. Після ретельного огляду, лікарі прийняли рішення про проведення другої операції.

Дівчинці провели операцію Фонтена та зробили зондування порожнин серця. Віка добре перенесла операцію, що тривала шість годин, і зараз відновлюється вдома.

Наразі невідомо чи знадобляться дитині ще операції. Зараз головне завдання Віки - набиратися сил та насолоджуватися дитинством.
Друга операція на серці дівчинки була проведена в рамках проєкту фонду “Велике маленьке серце”. 

Допомогти нашій маленькій героїні зробити ще один крок до одужання ми змогли завдяки #Сharity_chain, спільному проєкту благодійного фонду “Твоя опора” та бренду Guzema Jewelry, в рамках якого дівчинка отримала всі необхідні медикаменти та вироби медичного призначення.

А проєкт нашого фонду та європейської мережі лабораторій “Сінево” дав можливість забезпечити крихітку препаратом “Кустодіол”, що вкрай необхідний для проведення операцій на відкритому серці.

Якщо бажаєте ще подарувати якійсь крихітці шанс на життя, тисніть «Допомогти»!

інші новини