UA

З вірою у повне одужання!

Шуми у серці маленького Гоші лікарі почули одразу після його народження, тож немовля направили на УЗД

З вірою у повне одужання!

На жаль, там підозри медиків підтвердилися – у хлопчика виявили відкрите овальне віконце розміром 8 мм. Оскільки дитинка була ще зовсім крихітною, було вирішено зачекати два тижні, щоб дати організму зміцнити і поставити більш точний діагноз. Вже згодом, після обстеження в Херсонській обласній лікарні, батькам повідомили, що у Гощі дефект міжшлуночкової перетинки.

Хлопчик знаходився під пильним наглядом лікарів. З часом було виявлено, що овальне віконце зачинилося самостійно, тож вирішили – операція може зачекати.

Дев’ять років діагноз Гоші практично не проявлявся. Хлопець проходив планові обстеження і зростав, як звичайна дитина.

У 2021 році родині пощастило потрапити на консультацію до головного лікаря Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова Сергія Сіромахи, який проводив обстеження дітей у Маріуполі. Він порадив провести операцію на серці, оскільки хлопчик вже досяг необхідного рівня розвитку.

Звичайно ж мама погодилася і привезла Гошу до Києва. В Інституті Амосова його прооперували. Операція пройшла досить успішно. За чотири години, що вона тривала, хірурги закрили дефект і зробили пластику клапана.

Зараз наш герой вже практично відновився, набирається сил і добре себе почуває. Повторної операції, швидше за все, не знадобиться, але лікарі наголошують на необхідності спостереження у кардіолога.

Допомогти Гоші зробити крок до повного одужання і забезпечити його всіма необхідними медикаментами нам вдалося завдяки проєкту #Сharity_chain, який фонд «Твоя опора» реалізує спільно з брендом Gusema Jewerly.

Якщо бажаєте ще подарувати якійсь крихітці шанс на життя, тисніть «Допомогти»!

інші новини